x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie În Timișoara s-a deschis cea mai mare fabrică de biciclete din sud-estul Europei

În Timișoara s-a deschis cea mai mare fabrică de biciclete din sud-estul Europei

15 Noi 2019   •   16:01
În Timișoara s-a deschis cea mai mare fabrică de biciclete din sud-estul Europei

Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că în Timişoara se vor crea în jur de 3.000 de locuri de muncă la cea mai mare fabrică de asamblare de biciclete din sud-estul Europei, care se va construi aici anul viitor.

"Timişoara se dovedeşte în continuare oraşul cel mai atractiv pentru afaceri şi investiţii din România. Suntem pe locul I pe ţară, cu 4 miliarde de euro investiţii străine, locul secund fiind ocupat la un volum de aproape jumătate din suma de la noi. Printre alte investiţii care vor continua, se va face anul viitor şi o fabrică de asamblare de biciclete şi va fi de lucru şi pe orizontală pentru diverse componente şi conexe", a afirmat primarul Nicolae Robu.

Noua investiţie în valoare de 30 de milioane de euro se va ridica în cartierul Calea Şagului, va începe în primăvara viitoare şi se estimează încheierea lucrărilor până la sfârşitul anului. Fabrica va produce 1,5 milioane de biciclete pe an, intenţia fiind ca afacerea să se extindă în anii viitori.

În ianuarie 2019, un număr de patru sute de angajaţi şi-au pierdut locurile de muncă prin închiderea unei fabrici cu capital străin, cărora edilul le-a transmis atunci un mesaj de încurajare.

"Îmi pare rău că se întâmplă aşa, îmi pare rău de oamenii respectivi, dar vreau să îi încurajez, să nu-şi facă probleme, pentru că din fericire în Timişoara se găsesc locuri de muncă şi poate vor ajunge să aibă locuri de muncă chiar mai bune. (...). Timişoara este în plină dezvoltare, se creează noi locuri de muncă şi nu se produc drame sociale când o firmă se închide", spunea atunci edilul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: fabrica de bicicleta timisoara