x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Incompetenţii rămân în funcţii-cheie la CNADNR

Incompetenţii rămân în funcţii-cheie la CNADNR

de Diana Scarlat    |    20 Noi 2015   •   13:30
Incompetenţii rămân în funcţii-cheie la CNADNR
Sursa foto: Adrian Manolache

Guvernul s-a schimbat, Legea achiziţiilor e pe cale să modifice regulile licitaţiilor, dar incompetenţii rămân pe poziţii. Fostul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, anunţa că va da publicităţii raportul Corpului de Control al ministerului cu privire la neregulile de la autostrada Orăştie-Sibiu. Urma să ceară demisia tuturor celor care apăreau pe lista vinovaţilor în urma expertizei.

Erau vizaţi, în special, membrii Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, însă ministrul a renunţat să le ceară demisia. Specialiştii în construcţii au înaintat fostului premier,  Victor Ponta, o scrisoare, pe care acum o să o transmită noului premier, în care solicită luarea unor măsuri urgente pentru îndreptarea lucrurilor în domeniul construcţiei de autostrăzi.

Mai mult de jumătate dintre angajaţii ministerului şi membrii comisiilor de evaluare nu sunt de specialitate. „Cerem să facă parte din Comisiile Tehnice oameni avizaţi. Sunt oameni care lucrează şi de 20 de ani şi au impresia că ştiu ce fac, deşi înţeleg faptul că hotărârile pe care le-au luat până acum au fost toate proaste”, precizează semnatarii scrisorii.

Cei care au avizat lucrările trebuie să plătească daune, nu doar să fie demişi, cer constructorii. Pentru autostrada Sibiu-Orăştie s-a dat aviz pentru lucrare fără să existe studiu de fezabilitate.

Contractele sunt făcute în defavoarea statului român, inclusiv în cazul italienilor de la compania Salini Impregilo.

×
Subiecte în articol: CNADNR funcţii incompetenta