x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Industria de petrol şi gaze vrea în era digitalizării

Industria de petrol şi gaze vrea în era digitalizării

de Adrian Stoica    |    12 Mai 2020   •   18:50
Industria de petrol şi gaze vrea în era digitalizării
Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) a transmis Executivului o scrisoare deschisă prin care îi solicită măsuri urgente pentru deblocarea procesului de digitalizare. Potrivit documentului semnat de Franck Neel, președintele FPPG, digitalizarea industriei de petrol şi gaze se poate realiza doar prin actualizarea cadrul legislativ la progresul tehnologic.
 
 
Companiile din industria petrolieră susţin declasificarea datelor și informațiilor din industria petrolieră, acțiune fără de care digitalizarea este inaccesibilă companiilor din România. Astfel, clasificarea unor date îngreunează utilizarea lor şi face imposibilă valorificarea lor în centre de date de tip ”Cloud” aflate pe teritoriul Uniunii Europene.
 
Am ratat startul
Ca urmare a piedicilor legislative, România a pierdut startul în procesul de digitalizare a industriei petroliere şi va suporta costuri mai mari pentru a recupera decalajul. Astfel, potrivit unui studiu Deloitte din 2019, România este singura ţară care menține cerințe de teritorialitate pentru datele specifice industriei Upstream. Aceasta contravine tendinței europene de eliminare a restricțiilor și barierelor cu privire la transferul, utilizarea, stocarea, procesarea și accesul la datele fără caracter personal, se precizează în scrisoarea transmisă de FPPG. De asemenea, majoritatea furnizorilor de soluții specifice industriei oferă soluții numai în Cloud, soluțiile curente, instalate local, urmând să iasă din mentenanță și din oferta de servicii.
 
 
FPPG susține continuarea dialogului între autoritățile relevante și industrie pentru finalizarea și aprobarea legislației privind declasificarea datelor și informațiilor din industria petrolieră.

×