x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    17 Dec 2007   •   00:00
BETOANE. In timp ce Ministerul Mediului alocă bani pentru realizarea de spaţii verzi, Ministerului Transporturilor ii revine sarcina să taie pădurile. In acest sens, autorităţile au decis ca o suprafaţă de 64.517 metri păraţi de teren aflată in proprietatea publică a statului, din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, să fie transmisă Ministerului Transporturilor, in vederea realizării de drumuri de către Compania Naţională de Autostrăzi. (E.S.)


MEDALIE.
Datorită muncii depuse peste hotare, Simion Giurcă (foto), şeful biroului de promovare turistică a Romăniei in Viena, va primi azi "Decoraţia pentru merit in aur a Republicii Austria", un ordin naţional clasa I. In ultimii ani, numărul turiştilor austrieci sosiţi in Romănia a fost in continuă creştere. Astfel, in 2006 au fost inregistraţi 151.510 turişti austrieci, in creştere cu 17,3% faţă de 2005, iar in perioada ianuarie- octombrie 2007 s-a inregistrat o creştere de circa 50%, ajungănd la peste 181.415 turişti. (E.S)


INVESTIŢII. Companiile de stat Transgaz Mediaş, Transelectrica şi Hidroelectrica au programat pentru anul viitor investiţii cumulate de 630 de milioane de euro. Transportatorul de electricitate Transelectrica va investi 140 de milioane de euro, Compania naţională de transport al gazelor naturale Transgaz va aloca o sumă de 120 de milioane de euro, iar producătorul de energie Hidroelectrica a programat realizarea unor investiţii de cel puţin 370 de milioane de euro.


DECIZIE. Ministerul Economiei şi Finanţelor, acţionarul majoritar al Companiei Naţionale a Huilei şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, nu are in vedere, in 2008, privatizarea celor două companii, a declarat ministrul de resort, Varujan Vosganian (foto). Potrivit directorului general al SNLO, compania a inregistrat in acest an o producţie de 18,8 milioane de tone, iar pentru anul viitor există premisele unui avans similar al producţiei. Profitul preliminat pentru acest an al SNLO se ridică la 700 de miliarde de lei vechi (70 milioane de lei).


BURSÃ.... Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) va fi format din şapte membri, faţă de nouă in prezent, preşedintele va putea fi şi director general, iar persoanele nominalizate pentru postul de administrator trebui să depună o declaraţie privind colaborarea cu securitatea. Prevederile vizează modificarea actului constitutiv al BVB şi figurează pe ordinea de zi a AGEA societăţii, programată pentru măine.

×
Subiecte în articol: economic