x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    16 Mai 2008   •   00:00

SOLICITARE. Conducerea Fondului Proprietatea susţine că are dreptul să primească încă 160 milioane de euro din vînzarea BCR şi speră să obţină pe cale amiabilă aceşti bani de la Ministerul de Finan&

SOLICITARE. Conducerea Fondului Proprietatea susţine că are dreptul să primească încă 160 milioane de euro din vînzarea BCR şi speră să obţină pe cale amiabilă aceşti bani de la Ministerul de Finanţe. “Fondul Proprietatea trebuie să primească încă 160 milioane de euro din privatizarea BCR, pe lîngă suma de 88 milioane de euro obţinută deja”, a declarat directorul general al Fondului, Dana Lulache. (Daniela Ivan)

STATISTICĂ. Investiţiile străine directe au urcat în luna martie cu 38%, la 1,67 miliarde de euro, comparativ cu 1,21 miliarde de euro în luna februarie, potri­vit datelor Băncii Naţionale a Ro­mâ­niei. Deficitul contului curent din primele trei luni a fost acoperit în proporţie de 47,6% prin inves­ti­ţii străine directe, se arată într-un comunicat al BNR. În primul tri­mes­tru al anului, deficitul de cont curent s-a situat la 3,51 miliarde de euro, în creştere cu 10,9% comparativ cu 2007.

INFLAŢIE. România s-a men­ţinut pe poziţia a cincea în UE în funcţie de ritmul de creştere, a inflaţiei în luna aprilie, de 8,7%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Valori mai mari au fost consemnate în Letonia (17,4%,), Bulgaria (13,4%), Lituania (11,9%) şi Estonia (11,6%). Cel mai redus nivel al inflaţiei a fost înregistrat în Olanda – 1,7%, urmată de Portugalia – 2,5% şi Germania – 2,6%. Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut, de la 3,8% în luna martie la 3,6% în aprilie. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic