x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Iul 2008   •   00:00

26 iulie 2008:Datorită efectuării unor lucrări de modernizare, cardurile VISA emise de Bancpost vor putea fi utilizate luni, între orele 05:00 şi 08:00, doar la terminalele proprii.

BANCPOST. Datorită efectuării unor lucrări de modernizare, cardurile VISA emise de Bancpost vor putea fi utilizate luni, între orele 05:00 şi 08:00, doar la terminalele proprii. De asemenea, în intervalul menţionat, instituţia nu va opera tranzacţii cu carduri VISA emise de alte bănci. Toate celelalte tipuri de carduri emise de Bancpost vor putea fi utilizate pentru retragerea de numerar sau efectuarea de plăţi la comercianţi atît prin intermediul bancomatelor şi POS-urilor proprii, cît şi prin cele ale altor instituţii de credit.


MACROECONOMIE. Creşterea economică a României se va menţine ridicată în acest an, ca şi cea a Bulgariei, însă perspectivele se înrăutăţesc pentru statele care au aderat la UE în 2004 şi 2007, potrivit Centrului Internaţional pentru Creştere Economică. Conform raportului, cererea internă rămîne principalul motor de creştere, dar este anticipată şi o revenire a exporturilor. Pentru ţara noastră se prognozează o frînare a dezvoltării, cu o creştere economică de 7,2% anul acesta şi 6,5% în 2009. În plus, inflaţia rămâne "o provocare macroeconomică majoră" a României. (D. I.)

 
IEFTINIRE. Compania Rompetrol a redus ieri cu trei bani pe litru preţurile tuturor carburanţilor comercializaţi în staţiile proprii, după ce a mai ieftinit o dată joi benzina şi motorina cu alţi cinci bani pe litru.

Tot ieri, Lukoil a redus preţurile la benzină cu 12 bani pe litru, iar la motorină cu pînă la 8 bani pe litru, după ce săptămîna trecută a mai ieftinit unele tipuri de carburanţi cu pînă la 3 bani pe litru. În această săptămînă şi Petrom  a redus preţurile, cu 8 bani  pe litru la benzină şi cu 6 bani  pe litru la motorină, ca urmare  a corelării cu evoluţiile  petrolului pe burse. (D. I.)

×
Subiecte în articol: economic bani litru