x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Aug 2008   •   00:00

21 august 2008:Compania americană Bechtel a asfaltat ieri primii 5 kilometri din Autostrada Transilvania, urmînd ca pînă la sfîrşitul anului să asfalteze un sector de 25 de kilometri



LICITAŢIE:BANI PENTRU DESZĂPEZIRE.Compania Naţională de Autostrăzi va închiria echipamente pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţele Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita şi Covasna, valoarea estimată a contractelor fiind de 48,25 de milioane de lei, mai mult decît suma alocată pentru iarna 2007-2008, respectiv 31,5 milioane de lei. Fiecare contract va fi împărţit în mai multe loturi. Nici un contract nu va fi finanţat din fonduri europene, iar data prevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire este 1 septembrie. (Elena Stan)


AUTOSTRADA:BECHTEL, 5 KILOMETRI.Compania americană Bechtel a asfaltat ieri primii 5 kilometri din Autostrada Transilvania, urmînd ca pînă la sfîrşitul anului să asfalteze un sector de 25 de kilometri. "Am început să turnăm asfalt, fiind finalizaţi cinci kilometri şi sunt pregătiţi pentru asfaltare alţi peste 15", a spus Bogdan Sgîrcitu, directorul de comunicare al Bechtel. Acesta a explicat că lucrările de asfaltare vor continua atît timp cît vremea o va permite, în ciuda faptului că statul român a rămas, din nou, în urmă cu plăţile şi cu exproprierile. (Elena Stan)


CFR CĂLĂTORI:TRENURI MODERNIZATE.CFR Călători vrea să modernizeze, în următorii patru ani, 46 de trenuri etajate, valoarea estimativă a contractului fiind de 509,24 milioane de lei (aproximativ 144 milioane de euro), sumă care va fi asigurată de la bugetul de stat. În acest sens, CFR Călători va organiza o licitaţie în octombrie pentru a încheia un acord cadru, care vizează modernizarea trenurilor.
Acordul include contracte subsecvente cu o frecvenţă de şase luni. "Avem 46 de trenuri etajate care vor intra într-un program de modernizare pe o perioadă de patru ani. Atribuirea licitaţiei se va face printr-un acord cadru. Fiecare tren este compus din patru vagoane etajate, astfel că în total vor fi 184 de vagoane", a declarat Leon Bărbulescu, şeful Direcţiei Achiziţii din CFR Călători.  Odată modernizate, trenurile vor fi folosite pentru rutele interregionale şi cele turistice sezoniere, potrivit lui Bărbulescu. Acordul cadru se va derula în intervalul 20 octombrie 2008 ­ 19 octombrie 2012.
Garanţia de participare la licitaţie este de 4,2 milioane de lei, iar oferte pot fi depuse pînă la 9 octombrie.
Parcul CFR Călători numără 3.500 de vagoane, în cea mai mare parte cu o vechime de 20 ani.
Valoarea în euro a contractului a fost calculată la cursul de marţi al Băncii Naţionale a României, de 3,5295 lei pe euro.

×
Subiecte în articol: economic