x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Oct 2008   •   00:00

2 octombrie 2008:Agenţia Naţională de Integritate a amendat cu câte 500 de lei 121 salariaţi ai Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului deoarece nu şi-au actualizat declaraţiile de avere şi de interese.

26 MILIARDE DE EURO
Suma la care au ajuns în luna septembrie rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR). Luna trecută, acestea au crescut cu 101 de milioane euro, ajungând la o valoare-record.


AMENZI
Agenţia Naţională de Integritate a amendat cu câte 500 de lei 121 salariaţi ai Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului deoarece nu şi-au actualizat declaraţiile de avere şi de interese. Persoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior.  Nedepunerea declaraţiei de avere şi a celei de interese în termenele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei şi declanşarea din oficiu a procedurii de control.

 
EXPROPRIERI
Ministerul Transporturilor va acorda despăgubiri suplimentare de 2,7 milioane de lei (750.000 de euro) pentru exproprierile necesare construcţiei variantei de ocolire Deva – Orăştie la profil de autostradă. Terenul în suprafaţă totală de 206.638 de metri pătraţi aparţine unui număr de 139 de proprietari din mai multe judeţe. Finanţările sunt asigurate din bugetul Ministerului Transporturilor, iar proprietarii vor putea face cereri de despăgubire în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern. Contractul de construcţie va fi încheiat până la sfârşitul anului.

 
VOESTALPINE
Guvernul şi compania austriacă Voestalpine au semnat ieri un memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea unui combinat siderurgic în zona Mării Negre, investiţia estimată la cinci miliarde de euro. Compania austriacă a semnat până în prezent precontracte de cumpărare pentru aproximativ 200 de hectare în apropiere de Constanţa, pentru construcţia combinatului. Voestalpine ar urma să construiască, lângă combinat, o centrală electrică de cel puţin 200 MW, care să asigure 80% din consumul unităţii. Producătorul de oţel a raportat venituri de 10,5 miliarde de euro în anul fiscal 2007/2008.

×
Subiecte în articol: economic