x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Noi 2008   •   00:00

1 noiembrie 2008



COSMETICE
L’Oreal, cel mai mare grup de produse cosmetice din lume, a raportat rezultate trimestriale sub asteptări, acţiunile în­re­gistrAnd o depreciere de pAnă la 12%. De asemenea, din cauza crizei economice mondiale, grupul este nevoit să închidă o fabrică din Monaco si să transfere ope­ra­ţiunile de la o unitate din Ma­rea Britanie către altă locaţie din Europa de Vest. „Nu anticipăm că va exista o schim­bare enor­mă între momentul pre­zent si sfArsitul anului. Este posibil ca me­diul economic să nu fie deloc pro­mi­ţă­tor în 2009“, a de­clarat Jean-Paul Agon, directorul general al L’Oreal. Grupul anticipează că vAn­ză­ri­le vor creste cu 4% în acest an. (E.S.)

CAPITAL
Barclays, a doua mare bancă din Marea Britanie, îsi majorează capitalul cu 7,3 miliarde de lire, pentru a evita ajutorul de stat oferit de Londra. Banca va atrage capital de 3,5 miliarde de lire de la seicul Mansour Bin Zayed Al Nahyan, 2 miliarde de lire de la Qatar Holding si alte 300 de mi­li­­oane de lire de la Challenger, iar 1,5 mili­arde de lire provin din vAnzarea unor ti­tlu­ri convertibile în acţiuni. Principalele companii rivale, RBS, Lloyds TSB si HBOS, vor primi ajutoare de stat în valoare to­ta­lă de 37 de miliarde de lire, pentru a depăsi cu bine criza financiară. Cotaţia băncii a urcat cu 9%, deoarece profitul realizat este în crestere. (E.S.)

CARBURANT
Petrom a redus de azi preţurile de referinţă la benzină cu 6 bani pe litru, menţinAndu-le nemodificate pe cele de la motorină. Astfel, benzina Premium fără plumb 95 costă de sAmbătă 3,37 lei, Top Premium fără plumb 99+ are preţul de 3,7 lei, OMV Carrera 95 – 3,47 lei, iar OMV Carrera 100 costă 4,1 lei. Compania a mai operat o reducere a preţurilor combustibililor cu 10 bani pe litru la în­ce­pu­tul săptămAnii. Tarifele pot varia cu pAnă la 5% în plus sau în minus. Petrom are cea mai extinsă reţea de benzinării dintre companiile pe­tro­liere de pe piaţa romAnească, formată din aproximativ 450 de staţii. (E.S.)

×
Subiecte în articol: economic