x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Feb 2007   •   00:00
LOCUINTE. Compania spaniola Fadesa Inmobiliaria intentioneaza sa investeasca peste un miliard de euro pentru constructia a cinci proiecte rezidentiale in Bucuresti si Bacau, care vor totaliza peste 16.000 de locuinte, se arata intr-un comunicat al companiei. Cel mai important proiect consta in constructia a 12.000 de locuinte in Stefanestii de Jos, langa Bucuresti. Celelalte proiecte vor fi amplasate in cartierele Serbanesti, Stefan cel Mare, Margineni si Marasesti, din Bacau.

BANCI. Profitul bancilor din Romania a crescut anul trecut cu 10,6%, ajungand la 2,28 miliarde lei, circa 647 milioane de euro. Insa aproape 65% din profit a fost realizat de catre primele doua banci din sistem, respectiv Banca Comerciala Romana si BRD - Groupe Soci...t... G...n...rale. Profitabilitatea bancilor a fost anul trecut influentata de extinderea prezentei teritoriale. Astfel, reteaua bancara din Romania a crescut in 2006 cu aproape 1.000 de sucursale si agentii, pana la 4.346 de unitati.

INVESTITIE. Engel East Europe, subsidiara din Europa de Est a grupului israelian Engel, a achizitionat un teren in Bucuresti, pe care vrea sa construiasca 1.000 de locuinte, potrivit publicatiei israeliene Haaretz. Reprezentantii Engel se asteapta la venituri de 100 de milioane de euro din vanzarea celor 1.000 de locuinte. Compania a intrat pe piata imobiliara din Romania anul trecut si este implicata deja in constructia a cinci proiecte rezidentiale care totalizeaza 5.500 de apartamente.

IMPORTURI GAZE. Gazprom a invitat ieri Romgaz pentru crearea unei societati mixte romano-ruse care sa administreze depozitul de la Roman-Margineni si sa deruleze importurile romanesti de gaze, potrivit directorului general al Romgaz, Alexa Iakob (foto), citat de NewsIn. In prezent Romania importa circa o treime din consum printr-o societate mixta ruso-germana si o alta controlata de interesele rusesti. In mai anul trecut, vicepresedintele Gazprom, Alexander Medvedev, si ministrul Economiei, Codrut Seres, au convenit infiintarea societatii mixte, insa ulterior Gazprom nu a mai avut nici o reactie oficiala. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic