x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Ian 2006   •   00:00

12 ianuarie 2006

AMENZI. Garda Financiara a desfasurat 1.396 actiuni de control operativ si inopinat, in urma carora au fost incheiate 1.162 de acte de control, in perioada 2-8.12.2005. In urma acestor verificari au fost aplicate amenzi in valoare totala de 1.708.135 de lei noi, fiind incasati 829.598 de lei noi. De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de 35.520 de lei noi. Totodata, 14 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de 1.875.818 lei noi. (Daniela Ivan)

FRAUDA LA NEW YORK. Un roman stabilit in Statele Unite, Daniel Calugar, broker de profesie, a produs pagube la Bursa din New York de 175 milioane de dolari prin realizarea de tranzactii dupa inchiderea bursei. Calugar a acceptat sa plateasca 153 milioane de dolari pentru a scapa de acuzatiile de fraudare a banilor investitorilor in fonduri mutuale. Termenii intelegerii prevad ca Daniel Calugar sa returneze 103 milioane de dolari obtinuti in urma tranzactiilor ilegale si sa plateasca alte 50 milioane de dolari ca penalizare. Romanul a achitat deja alte 72 milioane de dolari pentru a evita un proces intentat de cativa investitori in fondurile mutuale care au fost pagubiti de acesta.

SEF NOU. Razvan Orasanu a fost numit ieri de premierul Calin Popescu Tariceanu in functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Orasanu a fost consilier de stat pe probleme economice al primului-ministru. Decizia urmeaza sa intre in vigoare astazi, cand va fi publicata in Monitorul Oficial.

SOLDURI. Intre 15 ianuarie si 15 aprilie inclusiv, negustorii cu amanuntul de produse nealimentare isi pot alege pana la 45 de zile calendaristice in care pot vinde la pret redus produsele specifice sezonului toamna-iarna. Soldarea trebuie anuntata la primarii cu cel putin 15 zile inainte si orice anunt sau alta forma de publicitate trebuie sa specifice perioada si sortimentul de marfuri supus soldarii. Noile preturi trebuie sa poata fi comparate cu cele vechi, fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat, fie prin mentiunile "pret nou", "pret vechi" langa sumele corespunzatoare, fie prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa pretul anterior, barat. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic