x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Ian 2006   •   00:00

11 ianuarie 2006

SPRIJIN. Uniunea Europeana va aloca 274 de milioane de euro pentru inlaturarea efectelor inundatiilor care au afectat Romania. Din aceasta suma, 50 de milioane de euro vor veni din Fondul Solidaritatea. Diferenta de 224 de milioane de euro va fi alocata pentru proiecte eligibile, in cadrul programelor PHARE, ISPA si SAPARD. Inundatiile au provocat pagube de peste un miliard de euro.

CRAIOVA. General Motors (GM) a renuntat la preluarea uzinei Daewoo de la Craiova si negociaza cu Ford Motor si alianta Renault-Nissan conditiile de continuare a livrarilor de motoare fabricate la aceasta unitate, relateaza Financial Times. Acestea din urma candideaza pentru achizitia fabricii. Potrivit lui Nick Reilly, directorul executiv al GM Daewoo, divizia pe care o conduce doreste sa cumpere anual 60.000-70.000 de motoare produse la uzina din Romania, pentru ca apoi sa majoreze cantitatea la 100.000 de unitati.

ACTIUNI. Erste Bank, viitorul actionar majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), lanseza astazi o emisiune de actiuni cu valoarea neta de 2,55 miliarde de euro. Fondurile obtinute urmeza sa fie utilizate pentru finantarea preluarii institutiei romane de credit. Numarul de actiuni scoase la vanzare reprezinta echivalentul a 24,2% din capitalul actual al bancii. Noile titluri vor fi vandute in Austria investitorilor institutionali si celor privati.

×
Subiecte în articol: economic