x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Ian 2006   •   00:00
STATISTICA. Salariul mediu brut in noiembrie a fost de 1.017 lei noi, potrivit Institutului National de Statistica. Castigul salarial mediu net a fost de 774 lei (RON), mai mare cu 4,3% fata de luna precedenta. Cresterea salariului a fost determinata de plata primelor in silvicultura, industria miniera, comert, intermedieri financiare. Cele mai mari castiguri nete s-au inregistrat in sectorul intermedierilor financiare (2.660 lei noi), trasporturilor aeriene (1.824 lei noi) si fabricarea produselor din tutun (1.674 lei noi).

TITLURI DE STAT. Accesul strainilor la titlurile de stat romanesti va fi permis de la 1 martie, data care putea fi devansata daca exista interes, prin emiterea unei ordonante de urgenta, a declarat Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat, citat de Mediafax. Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern la inceputul lunii noiembrie a anului trecut si era prevazut sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2006. Varujan Vosganian sustine ca legea de rectificare a Ordonantei 66/1997 privind regimul investitiilor straine in Romania va fi adoptata de Parlament in cursul lunii februarie si va intra in vigoare, cel mai probabil, incepand cu 1 martie.

INVESTITII. Valea Prahovei va deveni cu adevarat profitabila, din punct de vedere imobiliar, in urmatorii ani, cand proiectele de infrastructura vor fi finalizate, iar investitiile in turism vor determina conectarea statiunilor prin partii de schi si transport prin cablu, apreciaza reprezentantii Eurisko. Piata imobiliara din Valea Prahovei este intr-o permanenta dezvoltare, iar intreprinzatorii continua sa cumpere terenuri pentru amenajarea unor locatii rentabile, potrivit Eurisko.

×
Subiecte în articol: economic