x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Dec 2005   •   00:00
CONTRACT EVALUAT. Consiliul Concurentei se afla in faza finala de evaluare a notificarii facute in legatura cu contractul dintre Petrom si Petromservice. "Zilele trecute am publicat pe site-ul Consiliului Concurentei faptul ca suntem in analiza acestui caz si asteptam din partea celor interesati sa faca analize, sa aduca argumente in legatura cu caracterul acestui contract", a precizat Mihai Berinde (foto) presedintele Consiliului Concurentei.

CARNE MAI SCUMPA. Asociatia Romana a Carnii (ARC) estimeaza o crestere a preturilor la preparatele din carne de circa 15%, incepand cu anul viitor, daca vor fi anulate scutirile de taxe vamale la unele importuri de carne de porc sau va fi stabilita o taxa unica mai mare de 5%. "Daca taxele vamale se majoreaza, din ianuarie, preturile vor creste cu 20% la carnea proaspata si cu 13%-14% la mezeluri", a declarat Radu Timis, directorul general al Cris-Tim, membru in Consiliul director al Asociatiei Romane a Carnii. Timis estimeaza ca majorarea taxelor vamale va determina cresterea pietei negre de la 40% la 60%. Reactia procesatorilor de carne este provocata de solicitarea crescatorilor de porci, care au cerut introducerea unei taxe vamale unice de 20% la importuri.

INFLATIE DE 1,2%. Rata inflatiei a urcat in luna noiembrie la 1,2% - fata de 0,9% in octombrie - , ritm mediu de crestere inregistrat atat la preturile marfurilor alimentare si nealimentare, cat si la servicii, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS). Rata anualizata a inflatiei (noiembrie 2004 - noiembrie 2005) s-a cifrat la 8,7%, cu 0,6 puncte mai sus comparativ cu inflatia anualizata de la finele lui octombrie.

×
Subiecte în articol: economic