x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Noi 2005   •   00:00
RECALCULAREA PENSIILOR. Incepand cu 14 decembrie 2005, persoanele care au iesit la pensie in perioada 1 ianuarie 1997- 31 martie 2001 vor primi pensiile recalculate, acest proces fiind astfel finalizat, a anuntat ieri ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Din cel putin peste 1 milion de persoane ale caror dosare au fost recalculate in aceasta ultima etapa, doar aproape jumatate vor beneficia de o crestere fata de nivelul pensiei aflate in plata. Celelalte persoane, care in urma recalcularii au inregistrat un punctaj mai mic fata de cel aflat in plata inainte, vor primi in continuare pensia in cuantumul avut anterior recalcularii. (Aniela Nine)

DAEWOO CRAIOVA. Renault si Nissan au transmis Guvernului o scrisoare de intentie pentru preluarea uzinei Daewoo de la Craiova, pentru a creste productia Loganului, potrivit publicatiei franceze La Tribune, citata de Mediafax. Astfel de scrisori de intentie au mai fost primite de la Ford si de la General Motors. Oficialii Oficiului Participatiilor Statului nu vor sa faca nici un comentariu inaintea semnarii contractului prin care statul roman va prelua pachetul majoritar de la Daewoo Motor, ca sa-l poata revinde ulterior. Totusi stirea incurca partea romana, care se teme ca asiaticii ar putea cere mai multi bani, datorita interesului crescand pentru fabrica. (Adrian N. Ionescu)

COD FISCAL. Sebastian Bodu, seful ANAF, va avea posibilitatea sa suspende executarile silite prin poprire pentru acei agenti care au o activitate cu un impact social deosebit, cu conditia ca datornicul sa identifice alte bunuri care pot fi sechestrate sau alte garantii prevazute de lege care sa acopere nivelul sumei datorate. Codul Fiscal a fost modificat ieri in acest sens prin decizia Executivului, la initiativa MEC si a MF, o motivatia fiind aceea ca astfel se va putea evita crearea unor situatii extrem de grave precum oprirea alimentarii cu caldura a oraselor care depind de Termoelectrica. (Aniela Nine)

NICI O FIRMA NU VREA UREX ROVINARI. Nimeni nu s-a inscris la ultima licitatie organizata pentru vanzarea uzinei de reparatii Urex Rovinari, la pretul de 30 de milioane de lei noi, a declarat reprezentantul administratorului juridic al uzinei, Mariana Somnea. Procedurile pentru vanzarea uzinei vor fi reluate la 8 decembrie cu un pret de pornire al licitatiei insa mai mic cu 25% decat cel initial.

×
Subiecte în articol: economic