x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

21 Noi 2005   •   00:00
AVAS SCOATE LA VANZARE ELECTROPUTERE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a lansat la privatizare astazi pachetul majoritar de actiuni al societatii Electroputere Craiova, pentru care termenul-limita de depunere a ofertelor este de 19 decembrie. In mai, AVAS a primit cinci scrisori de intentie pentru Electroputere. Acestea au fost depuse de companiile Siemens Romania, Horvath Holding Investment Co. Inc. Ungaria si consortiile DAB - Electromec (Grecia), respectiv Serviciile Comerciale Romane - Telemania Israel - Konkar Electroindustr (Croatia). De asemenea, Asociatia Salariatilor Electroputere ELPAS si-a aratat interesul pentru preluarea firmei din Craiova in parteneriat cu unul sau mai multi potentiali investitori.

STORK AEROSPACE, PE PIATA DIN ROMANIA. Compania olandeza Stork Fokker AESP a deschis la Bucuresti o filiala al carei obiect de activitate va fi realizarea de proiecte din domeniul aerospatial. Capitalul noii companii va fi in intregime olandez. Deschiderea filialei face parte din strategia grupului olandez de consolidare a pozitiei pe piata romaneasca. Grupul Stork este prezent in Romania din 2003 printr-o societate mixta, infiintata in parteneriat cu Aerostar Bacau, profilata pe realizarea de componente mecanice pentru aeronave. Stork Fokker AESP face parte din grupul olandez Stork Aerospace, producator de componente si sisteme pentru aviatie si industria aerospatiala.

ACHIZITIE EUREKA. Grupul de firme cipriot Eureka a cumparat producatorul de materiale pentru ingrijirea locuintei Interstar Chim Bucuresti, valoarea tranzactiei fiind de circa opt milioane de dolari. Eureka a preluat 99,98% din actiuni si va trece la o serie de investitii pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii din Bucuresti.

PROFIT PENTRU AUTOMATICA BUCURESTI. Profitul brut al fabricantului de produse pentru industria electrica Automatica Bucuresti a crescut cu 49% in primele noua luni, pe fondul diminuarii cheltuielilor totale cu 17%, ca urmare a elaborarii de produse noi, cu un grad mai mare de tehnicitate. Societatea a raportat un profit brut de 8,7 milioane de lei noi si cheltuieli totale de 14,5 milioane de lei noi. Oficialii societatii preconizeaza ca vor incheia anul 2005 cu o cifra de afaceri de 28 de milioane de lei noi si un profit brut de 9,8 milioane. Pentru anul 2006, conducerea prevede o crestere cu 20% a cifrei de afaceri.

×
Subiecte în articol: economic