x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

20 Sep 2005   •   00:00
CU 10% MAI PUTINI TURISTI. Numarul de turisti romani care si-au petrecut concediul pe litoralul de la Marea Neagra a scazut in acest sezon cu circa 10% fata de 2004, in timp ce fluxul de clienti straini a ramas la un nivel similar cu cel din vara trecuta, au declarat reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. "2005 a fost foarte slab pe litoral. Aproximativ 1,2 milioane de romani au venit aici prin agentiile de turism. Rata profitului in activitatea hoteliera a inregistrat o scadere semnificativa, ceea ce va afecta investitiile", a declarat presedintele ANAT, Lucia Morariu.

OBLIGATIUNI PE 20 DE ANI. BCR Securities si BCR vor lansa astazi o emisiune de obligatiuni in trei serii apartinand municipiului Alba Iulia, in valoare totala de 24,5 milioane de lei si cu o maturitate de 20 de ani, a declarat ieri vicepresedintele executiv al bancii, Dan Bunea. Valoarea primei serii de obligatiuni este de 8 milioane de lei, iar perioada de derulare a ofertei publice este 20 septembrie-26 septembrie. Fiecare obligatiune va avea o valoare nominala de 100 de lei. Ulterior acestei emisiuni vor urma alte doua serii, in anul 2006. Rata dobanzii este variabila, fiind recalculata semestrial. Pentru prima perioada, nivelul dobanzii este de 9,5% pe an.

CONCURENTA PE BENZINARIILE PETROM. Petrom a primit peste 2.500 de candidaturi din partea unor persoane interesate sa preia administrarea unor benzinarii, o treime din acestia fiind angajati ai companiei, potrivit directorului de comunicare al acesteia, Gabriel Nastase, citat de Mediafax. Petrom planuieste ca toate cele peste 600 de statii de distributie sa fie administrate de parteneri externi, fie in franciza, fie prin Programul "Full Agency". (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic