x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Apr 2005   •   00:00

  • 19 aprilie 2005
  • CFR - Nu sunt bani pentru salarii

    Conducerea CFR Calatori spune ca nu sunt bani pentru majorarile salariale cerute de sindicalistii feroviari si ca, pana in acest moment, nu a primit nici o instiintare oficiala despre greva de avertisment pe care acestia o vor declansa vineri. "Avem un buget prin care am asigurat salariile de anul trecut si numarul de bonuri de masa. Mai mult nu putem oferi", a declarat Alexandru Noaptes, directorul general al CFR calatori. O parte dintre sindicatele feroviare vor declansa vineri, 22 aprilie, o greva de avertisment in intervalul orar 7:00 - 9:00. Ceferistii cer majorarea salariilor, acordarea a 20 de tichete de masa si imbunatatirea conditiilor de munca. (Iohanna Onaca Purdea)

    Decizie - Buget-ul, rectificat in jos

    Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat luni reduceri "semnificative" ale bugetelor unor ministere, cu ocazia rectificarii, invocand "constrangeri de natura macroeconomica". Tariceanu a spus ca ritmul fabulos de crestere economica din 2004, de peste 8%, s-a produs pe fondul unui an agricol exceptional, dar aceasta crestere a adus dupa sine o serie de probleme la nivelul deficitului de cont curent, care a sarit la peste 7,7% din PIB. Acest lucru creeaza anumite "ingrijorari si obliga la anumite ajustari", a adaugat premierul. Ajustarile se refera, dupa cum a explicat seful Executivului, la diminuarea deficitului bugetar prognozat initial pentru 2005, astfel incat sa se poata asigura o crestere economica sanatoasa si durabila.

    IMM - Reprezentare externa

    Saptamana trecuta, la Barcelona, a fost confirmata pozitia Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie (ANIMMC) in comitetul de conducere al International Network for Small and Medium Sized Entreprises (INSME). Traian Caramanian, consilierul presedintelui ANIMMC, va reprezenta Agentia, care se numara printre fondatorii acestei asociatii internationale, INSME numarand 60 de membri din 30 de tari. Pe de alta parte, intre 15 si 18 mai, la Bucuresti va fi gazduit Congresul Asociatiei Mondiale a organizatiilor IMM, WASME 2005, in organizarea CNIPMMR, patronatul cel mai reprezentativ din Romania. (A.N. Ionescu)
    ×
    Subiecte în articol: economic