x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

21 Noi 2004   •   00:00

22 NOIEMBRIE 2004
COMPENSATII. Guvernul bulgar a decis sa plateasca 23.500 de leva (16.500 USD) drept compensatii pentru proprietarii de teren care vor renunta la acesta, pentru ridicarea podului peste Dunare, care va lega Romania si Bulgaria, in zona Vidin. Executivul de la Sofia a anuntat ca va prelua de la proprietari in total trei hectare (7,4 acri) de teren, in apropierea satului Antimovo, din nord-vestul tarii. Constructia podului va costa 230 de milioane de euro si va incepe anul viitor. Podul va face legatura intre porturile Vidin, din Bulgaria si Calafat, din Romania. Rolul sau este de a crea o alternativa rutiera pentru traficul international intens care se face pe unicul pod dintre Bulgaria si Romania, care leaga orasele Ruse si Giurgiu. (M.C.)

PC-URI PE COMANDA. Reteaua de magazine Media Galaxy are, de la sfarsitul saptamanii trecute, inca o unitate, in zona comerciala Orhideea din Bucuresti. Cel mai mare electrocomplex din Europa de Est, asa cum este considerat de catre initiatori, el aduce cateva premiere pe piata de retail din Romania. Prin serviciul de asamblare de computere denumit "PC Factory", fiecare client isi va putea realiza propria configuratie. Tot aici sunt deschise un Internet Caf... si un serviciu de inchirieri audio-video. Pana la sfarsitul anului 2006 se preconizeaza aproximativ 14 magazine in Romania si inceputul expansiunii regionale in Bulgaria, Serbia sau Croatia. (A.M.)

ARGUS ATRAGE. SIF Oltenia a raportat ca detine acum un pachet de 10,03% din actiunile producatorului de ulei Argus Constanta. Depasirea pragului de 10 % reprezinta obtinerea statutului de actionar semnificativ. Incepand cu sfarsitul lunii trecute, tranzactiile cu actiuni Argus s-au intetit, ajungandu-se la un pret maxim de 36.100 de lei pe o actiune in valoare nominala de 15.000 de lei. Actiunile Argus nu sunt atractive doar pentru ca societatea are un obiect de activitate profitabil, ci si pentru ca nu sunt raportati actionari care sa o controleze. Potrivit unei raportari anterioare inregistrate la Rasdaq in 18 august, doar o persoana fizica avea 11,44%. (A.N. Ionescu)

UZTEL, LA AMERICANI. Producatorul de utilaje pentru extractie si constructii Uztel Ploiesti a fost preluat de un consortiu format din compania americana Array Products Co. si Asociatia Uztel. Valoarea totala a tranzactiei, reprezentand pachetul de actiuni achizitionat (76,8% din capitalul social) si investitiile asumate, este de 920.000 de euro. Uztel este ultimul producator de utilaje de extractie si constructii care trece in proprietate privata. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic