x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

16 Dec 2006   •   00:00
CRESC VANZARILE AUTO. In primele 11 luni ale anului, piata auto romaneasca a crescut cu 15% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 269.685 de unitati vandute. In acelasi timp, vanzarile Dacia pe pietele europene s-au dublat, ajungand la 38.400 de unitati, potrivit datelor Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile (ACEA). Cele mai mari cresteri au fost consemnate in Letonia, Lituania si Estonia, la capatul opus aflandu-se Portugalia, Marea Britanie, Franta, Ungaria si Cehia.

TURISM. Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va cheltui 50.000 euro pentru promovarea Romaniei, ca destinatie turistica, la Berlin, München si Frankfurt, in cadrul unei actiuni promotionale. Conform unui studiu al Societatii de Promovare Economica a Germaniei in Romania (GTZ/IBD), turistii germani care au vizitat Romania in ultimii doi ani s-au aratat multumiti de destinatie, deoarece nu aveau asteptari foarte mari.

AMENZI. Persoanele fizice risca o amenda intre 5.000 si 10.000 de lei pentru taierea si comercializarea ilegala a brazilor, in timp ce pentru persoanele juridice sunt prevazute amenzi de la 30.000 de lei pana la 60.000 de lei, conform Garzii Nationale de Mediu In perioada Sarbatorilor de iarna, necesarul de brazi este de 450.000. (Elena Stan)

AGRICULTURA. Ministrul Agriculturii, Dan Motreanu, a acreditat provizoriu Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), acestea urmand sa fie auditate din nou in luna martie 2007, pentru acordarea acreditarii finale. Acreditarea acestora si a organismului coordonator este o conditie obligatorie pentru ca Romania sa inceapa procedura de utilizare a banilor UE pentru agricultura si dezvoltare rurala.

CONTROALE FISCALE. Garda Financiara a controlat 136.954 de agenti economici in primele 11 luni ale acestui an. In urma acestor controale au fost recuperate 272.456 RON, au fost date amenzi in valoare de 151.288 RON si au fost confiscate marfuri in valoare de 114.163 RON, conform unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Garda Financiara a efectuat verificari de specialitate in 177 de cazuri la solicitarea DNA si in 194 de cazuri la solicitarea Parchetului.

×
Subiecte în articol: economic