x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Dec 2006   •   00:00
VAMA. Un vames primeste mita, in medie, de 11.500 de euro pe an, conform unui studiu sociologic elaborat de Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala si Vama. Institutia vamala a intocmit un plan de masuri pentru reducerea coruptiei: instruirea profesionala a vamesilor, salarizarea, monitorizarea comisionarilor vamali si consultari periodice intre mediul de afaceri si reprezentantii Vamii. (Daniela Ivan)

CONCURENTA. Consiliul Concurentei a amendat Raiffeisen Bank SA si Raiffeisen-Leasing International cu cate 3.000 de lei noi pentru ca nu au notificat achizitia Camionaval Leasing Company SRL, devenita Raiffeisen Leasing IFN SA, potrivit unui comunicat al institutiei. Totodata, Consiliul Concurentei a fost de acord cu concentrarea economica realizata prin achizitia respectiva.

CEC. Asociatia Oamenilor de Afaceri Romani (AOAR) si-a reafirmat dezacordul fata de privatizarea CEC, sustinand "la limita" solutia privatizarii prin bursa. Ofertele finale vor fi depuse pana la 22 decembrie, dar nu este decis momentul deschiderii plicurilor, conform Comisiei de privatizare. "Ezitarile in privatizarea CEC arata ca solutia aleasa de Guvern nu este una benefica pentru Romania", sustine AOAR, care intreaba Guvernul cum va deschide conturi individuale pentru milioane de fermieri romani fara sa aiba la dispozitie cea mai mare retea bancara din Romania. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic