x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Dec 2006   •   00:00

AVEM CEVA CARBUNE. Abia numit ministru al Economiei, Varujan Vosganian a fost contrazis de directorii complexurilor energetice Turceni si Rovinari, care au declarat, ieri, ca stocurile de carbune sunt suficiente. Vosganian afirmase luni ca stocurile termocentralelor ajung putine zile. Fata de programul Guvernului, care prevede 3.000.000 de tone, CE Rovinari dispune de 410.000 tone de carbune, cantitate suficienta timp de 13-14 zile, a spus directorul CE Rovinari, Ion Dondera. (Adrian N. Ionescu)

BANEASA SHOPPING CITY, DE INCHIRIAT. Baneasa Developments a demarat procesul de inchiriere a mallului Baneasa Shopping City, dupa ce a promovat proiectul in cadrul festivalului international de retail "MAPIC" din Cannes - Franta. "Am intalnit peste 700 de persoane in principal retaileri, dar si investitori sau dezvoltatori ori companii de arhitectura ce cautau oportunitati de afaceri in Romania. Targul a reprezentat si momentul in care am demarat procesul de inchiriere pentru Baneasa Shopping City", a declarat Ali Ergun Ergen, Retail Development Manager al Baneasa Developments. Noul mall se va deschide la finele anului viitor si va reuni peste 220 de magazine pe o suprafata de peste 65.000 mp, restaurante, magazine de moda, servicii si distractie.

INFLATIE. Cresterea lunara a preturilor de consum s-a accelerat in noiembrie la 1,09%, de la 0,21% in luna precedenta, in special ca urmare a scumpirii alimentelor si energiei, potrivit Institutului National de Statistica. Comparativ cu luna decembrie a anului trecut, rata inflatiei a fost in octombrie de 4,1%, cu o medie lunara de 0,4%. Rata anualizata a inflatiei se situeaza la nivelul de 4,67%. Tinta de inflatie stabilita de Banca Nationala a Romaniei pentru 2006 este de 5% plus/minus un punct procentual.

×
Subiecte în articol: economic