x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

28 Oct 2006   •   00:00
FACILITATI FISCALE. Companiile care investesc in constructia de locuinte destinate inchirierii vor beneficia de facilitati fiscale prin Legea chiriilor, a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. Legea chiriilor este acum in stadiu de proiect si ar trebui sa intre in vigoare anul viitor. Borbely a adaugat ca nu s-au stabilit inca tipurile de facilitati, insa acestea au ca scop cresterea ofertei de locuinte de inchiriat. Gabriel Zamfir, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare, a spus ca o astfel de prevedere va determina, implicit, si o scadere a chiriilor. (F.Z.)

ERSTE VREA ACTIUNILE SALARIATILOR BCR. Erste Bank va face o oferta de cumparare a pachetului de actiuni de 8% detinute de salariatii Bancii Comerciale Romane (BCR) peste doua saptamani. La sfarsitul lunii august, Erste Bank informa ca va oferi pana la 485 de milioane de euro pentru aceste titluri. Daca pretul va fi achitat in numerar, se va aplica un discount. Austriecii de la Erste Bank au achizitionat luna aceasta pachetul de actiuni de 61,88% din BCR pentru care au platit 3,75 miliarde de euro, statului roman revenindu-i 2,2 miliarde de euro. (Elena Stan)

LICITATII. Bursa Romana de Marfuri (BRM) va organiza mai multe licitatii cu strigare pentru inchirierea unor spatii comerciale in incinta Aeroportului International "Henri Coanda" Bucuresti, ofertele urmand sa fie deschise in perioada 6-9 noiembrie. Licitatiile vizeaza activitatile de comercializare a serviciilor de telefonie mobila, polite de asigurari, activitati bancare, spatii de lectura, cafenea, acces internet, farmacie si restaurant. Spatiile sunt situate intr-un corp de cladire inaugurat recent, care asigura legatura dintre terminalele Plecari Internationale si Sosiri Internationale. (I.O.P.)

BECHTEL INTARZIE UN AN. Autostrada Transilvania, construita de firma americana Bechtel, ar putea fi data in folosinta in 2013, cu un an mai tarziu decat termenul prevazut initial, a declarat Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. "Bechtel va cheltui in acest an 45-50 de milioane de euro, iar anul viitor trebuie sa se miste pentru ca vor putea cheltui pana la 200 de milioane de euro. Nu pot cheltui in acest an mai mult, pentru ca in luna mai au fost finalizate renegocierile pentru contract si au probleme cu locurile de munca", a spus Borbely.

×
Subiecte în articol: economic