x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    31 Iul 2007   •   00:00
ENERGIE VERDE. Producătorii de energie electrică ce utilizează energia solară vor primi 3 certificate verzi pentru 1 MWh de energie livrat in reţea. Potrivit unui proiect de hotărăre de guvern iniţiat de Autoritatea Naţională de Reglementare in domeniul Energiei, producătorii de energie in regim hidro care realizează curent in centrale cu putere mai mică de 10 MW vor primi un certificat verde la fiecare 2 MWh furnizaţi in reţea. In prezent, producătorii primesc căte un certificat verde pentru fiecare MWh livrat, indiferent de sursele utilizate. Dacă va fi adoptată, măsura va intra in vigoare de de la 1 ianuarie 2008. (D.I.)


ROMARM, FĂRĂ DATORII. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cere Guvernului să aprobe conversia in acţiuni a creanţelor bugetare asupra companiei Romarm, titlurile fiind ulterior transferate instituţiei, in vederea privatizării. Sumele incasate din vănzarea acţiunilor se distribuie intre autoritate şi titularii acţiunilor in mod egal cu titlurile văndute in termen de 30 de zile de la data incasării. (Elena Stan)


REMITERI. Fondurile trimise in străinătate de imigranţii din Spania au crescut cu 32,72 de procente in perioada cuprinsă intre ianuarie şi aprilie 2007, comparativ cu perioada similară a anului trecut, situăndu-se la 2,539 miliarde euro, potrivit cifrelor furnizate luni de Banca Centrală a Spaniei. Banca Naţională a Romăniei a informat că in 2006 imigranţii romăni din Spania au trimis acasă 5,3 miliarde euro, in creştere cu 40% comparativ cu 2005. Numărul romănilor care muncesc legal in ţările Uniunii Europene este de 1,2 milioane persoane, dintre care 450.000 in Spania.

×
Subiecte în articol: economic