x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info Economic-business 27 decembrie 2007

Info Economic-business 27 decembrie 2007

de Jurnalul National    |    27 Dec 2007   •   00:00

Romănia este principala sursă de fraude online care impiedică buna funcţionare a site-ului de licitaţii virtuale eBay din SUA, iar compania a trimis o echipă de experţi in ţară in vederea limitării fenomenului

FRAUDE. Romănia este principala sursă de fraude online care impiedică buna funcţionare a site-ului de licitaţii virtuale eBay din SUA, iar compania a trimis o echipă de experţi in ţară in vederea limitării fenomenului, in colaborare cu autorităţile locale. Romănii sunt specialişti in fraude mari care pot genera căştiguri de pănă la 5.000 de dolari, cum ar fi achiziţiile auto. Poliţia romănă estimează că infracţiunile online s-au dezvoltat, construind o industrie de mai multe milioane de dolari, de o amploare similară celei de trafic de droguri sau trafic de fiinţe umane, potrivit Los Angeles Times. Pe de altă parte, bulgarii sunt specializaţi in furtul de proprietate intelectuală, iar ucrainenii sunt lideri in activităţile infracţionale implicănd plăţile online intermediate de carduri de credit.

PRELUARE. Consiliul de conducere al companiei italiene Alitalia, aflată in dificultate financiară, a selectat oferta de preluare avansată de Air France-KLM, in defavoarea celei inaintate de Air One, preferată de sindicate. Decizia, votată in unanimitate de membrii Consiliului, trebuie aprobată de guvernul italian, care deţine 49,9% din acţiunile operatorului de zbor. Alitalia inregistrează pierderi de circa un milion de euro zilnic şi are datorii de 1,2 miliarde de euro. Air France-KLM intenţionează să relanseze activitatea Alitalia şi a propus efectuarea unor investiţii de 6,5 miliarde de euro pe termen lung, in principal pentru modernizarea flotei aeriene.

PROMOŢIE. Daewoo Automobile Romănia oferă in parteneriat cu Cetelem condiţii speciale de finanţare pentru persoanele fizice. Astfel, Daewoo Matiz poate fi achiziţionat acum in rate, fără avans şi cu o perioadă de graţie de 3 luni. De asemenea, pănă la 31 decembrie 2007, Daewoo Automobile Romănia oferă reduceri de preţ, cuprinse intre 549 de euro si 699 de euro, pentru toate modelele Nubira II existente in stoc. Gama Nubira II CDX este disponibilă atăt in varianta cu motorizare pe benzină, căt şi in cea cu echipare mixtă: benzină şi gaz petrolier lichefiat (GPL). Nu rataţi ofertele de Sărbătoare pregătite de Daewoo Automobile in parteneriat cu Cetelem!

×
Subiecte în articol: economic