x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ING, a patra cea mai profitabilă bancă din România

ING, a patra cea mai profitabilă bancă din România

de Daniela Ivan    |    09 Mar 2017   •   18:40
ING, a patra cea mai profitabilă bancă din România

ING Bank Romania a înregistrat anul trecut un profit brut de 565 milioane lei, cu 42% mai mult decât în 2015. Olandezii au făcut acest profit în principal datorită creşterii generale a activităţii şi a veniturilor excepţionale obţinute din vânzarea acţiunilor Visa, au anunţat reprezentanţii băncii.

Profitul ING este al patrulea ca mărime din sistemul bancar romîneasc, dupa Banca Transilvania, BCR şi BRD. Acesta se datorează portofoliul de credite al ING România care a ajuns la 17,6 miliarde lei la finalul anului 2016, în creştere cu 22%, în timp ce piaţa locală a înregistrat un avans de numai 1%. Creditarea a crescut cu 3,1 miliarde lei, totalizând 17,6 miliarde lei la sfârşitul anului 2016, iar această creştere de 22% a dus cota de piaţă în creditare a ING România la 7,7%, de la 6,3% în 2015. Creditarea în lei a fost principalul motor de creştere, ajungând la un total de 11,7 miliarde lei, cu 37% mai mult decât anul anterior.

“La această realizare a contribuit semnificativ digitalizarea produselor şi serviciilor oferite, care au devenit astfel mai simple şi mai potrivite profilului clienţilor tot mai autonomi ai ING”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

 

Banca a atras peste 270.000 clienţi noi, în 2016, fiind atins pragul istoric de un milion de clienţi individuali

×
Subiecte în articol: ING Bank Romania