x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ING Bank devine broker pe piaţa românească de capital

ING Bank devine broker pe piaţa românească de capital

12 Dec 2017   •   18:53
ING Bank devine broker pe piaţa românească de capital

ING Bank devine broker la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în urma unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul operatorului pieţei de capital, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul BVB.

 

"În urma hotărârii Consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB) din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calităţii de Participant la sistemul de tranzacţionare al BVB pe piaţa reglementată la vedere şi înscrierea în Registrul Participanţilor pentru ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti", se arată în documentul preluat de agerpres.

Bursa a ajuns la 88 de emitenţi la finalul lunii trecute, după ce, numai în ultimele 12 luni, cinci companii s-au listat pe piaţa principală, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă din istoria ei, a declarat, recent, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel.

'Noiembrie a fost o lună plină la Bursa de Valori Bucureşti. Pe segmentul de acţiuni au avut loc două listări cu valoare totală de 64 de milioane de euro, iar pe segmentul de obligaţiuni au intrat la tranzacţionare obligaţiuni de 1,2 milioane de euro. Bursa românească a ajuns la 88 de emitenţi la finalul lunii trecute, după ce, numai în ultimele 12 luni, cinci companii s-au listat pe piaţa principală, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă din istoria bursei ca număr de noi companii. Trendul listărilor sperăm să continue în 2018 şi astfel alte companii să intre în ringul bursier', a spus Anghel.

La finalul lunii noiembrie, BET, indicele principal al pieţei care măsoară evoluţia celor mai lichide 13 companii listate la BVB, a menţinut un plus de aproape 10 procente şi a închis luna la un nivel de 7.796 puncte, cu 700 de puncte peste nivelul la care începuse anul 2017.

După primele 11 luni, indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat cu aproape 20% şi a închis ultima şedinţă din noiembrie la un nivel de 10.483 puncte. Din rândul tuturor indicilor BVB, cel mai semnificativ avans, de aproape 30%, a fost înregistrat de BET-FI, indicele care reflectă evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a Fondului Proprietatea, care a ajuns la 38.466 de puncte la finalul lunii trecute.

"Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit nivelul de 2 miliarde de euro la finalul lunii noiembrie şi a înregistrat un avans de 16% faţă de primele 11 luni ale anului trecut. Valoarea medie zilnică de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de peste 9,3 milioane de euro după primele 11 luni. Astfel, comparativ cu perioada ianuarie-noiembrie 2016, valoarea medie zilnică de tranzacţionare a crescut cu 18%", menţionează sursa citată.

Capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a ajuns la 19,8 miliarde de euro, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB a fost de 35,6 miliarde de euro.

BVB reaminteşte că două companii s-au listat într-o singură lună, în noiembrie, la BVB, respectiv Transilvania Broker de Asigurare şi Sphera Franchise Group.

×