x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Injurături la număr de semne

Injurături la număr de semne

de Elena Stan    |    22 Oct 2007   •   00:00
Injurături la număr de semne

Şoferii sunt supăraţi pe Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romănia pentru că a alocat un spaţiu mult prea mic unde aceştia pot transmite "urările de bine" drumarilor.


Şoferii sunt supăraţi pe Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romănia pentru că a alocat un spaţiu mult prea mic unde aceştia pot transmite "urările de bine" drumarilor.

Starea proastă a carosabilului, semaforizarea proastă, amenajarea intersecţiilor fără cap, lucrări ale căror termene de finalizare au expirat de mult, cozi interminabile şi blocaje. Aceste probleme intind la maximum nervii şoferilor.

O parte dintre ei işi descarcă nervii la rubrica "sesizări cu privire la starea drumurilor naţionale" de pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Drumuri (http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx). Insă mesajul de 160 de caractere alocat şoferilor nu este de ajuns. Tot mai mulţi şoferi trimit un mesaj cu problemele şi unul cu rugămintea să mărească spaţiul şi modalitatea de a le aduce la cunoştinţă problemele intălnite in drumul lor. "Vă rog introduceţi un nr. mai mare de caractere pentru sesizări. Suntem conducători auto, nu drumari, nu putem scrie aşa sintetic. SMS = 160 caract!".


SESIZÃ...RI. De la rubrica sesizări am aflat că sunt zone unde asfaltul a luat-o la vale, insă autorităţile stau cu măinile in săn pănă cănd zona va deveni impracticabilă, creănd blocaje şi cozi kilometrice. Mai mulţi şoferi sunt indignaţi de faptul că de ceva vreme banda 1 pe podul de la Ciolpani este inchisă pe sensul de mers spre Bucureşti, insă lucrătorii lipsesc cu desăvărşire. Conform răspunsului dat de companie, banda a fost inchisă "din cauza degradărilor apărute, iar pentru evitarea accidentelor rutiere circulaţia a fost restricţionată". De asemenea, conform răspunsului aflăm că "există documentaţie tehnică de execuţie şi conform OUG 34/ 2006, a fost depusă documentaţia pentru atribuirea contractului de achiziţie publică a lucrărilor de reparaţii", ceea ce inseamnă că şoferii mai au ceva de aşteptat. Nu putem reproduce injurăturile şoferilor in legătură cu inchiderea unui tronson din Autostrada Bucureşti-Piteşti. "Ce doamne iartă-mă faceţi fraţilor cu autostrada asta? Inchideţi-o definitiv."


Mesaje

"Drumul de la Timişoara la Lugoj este pur şi simplu DISTRUS. Asta in caz că nu ştiaţi". Răspunsul este că "acel sector de drum face parte dintr-un contract ce a fost reziliat". "In zona comunei Scheia, pe o porţiune de 300 m, sunt gropi foarte dese, pe ambele sensuri generăndu-se cozi foarte mari (peste 1 km)". Surpriză! Autorităţile consideră că "sesizarea făcută este indreptăţită", insă sectorul face parte din programul naţional de reabilitare drumuri europene, in curs de execuţie. Remedierea defecţiunilor apărute pe drum revine constructorului. "Intersecţia Iuliu Maniu cu Valea Lungă e semaforizată neinspirat şi creează confuzii şi accidente dese". Pentru remedierea situaţiei trebuie să vă adresaţi Primăriei Municipiului Bucureşti, in a cărei competenţă se află.


×
Subiecte în articol: economic