x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Înlesniri pentru beneficiarii PNDR. Vor scăpa de certificatul fiscal la depunerea cererilor de finanțare

Înlesniri pentru beneficiarii PNDR. Vor scăpa de certificatul fiscal la depunerea cererilor de finanțare

09 Mar 2020   •   16:35
Înlesniri pentru beneficiarii PNDR. Vor scăpa de certificatul fiscal la depunerea cererilor de finanțare
Sursa foto: oticki/Getty Images/iStockphoto

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a încheiat un protocol de colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a face parte din sistemul informatic Patrim Ven, fapt ce îi va ajuta pe beneficiarii PNDR 2020 să nu mai prezinte cazierul fiscal atunci când depun cererile de finanțare. 

AFIR va putea, astfel, să aibă acces la documente fiscale, precum certificate care să ateste lipsa restanțelor, situațiile financiare, declarații de inactivitate, declarații privind veniturile realizate, înregistrate de ANAF. 


"Semnarea acestui acord între cele două instituţii se înscrie în seria simplificărilor procedurale şi administrative aplicate de AFIR menite să reducă birocraţia în procesul de accesare şi de implementare a fondurilor europene şi, mai ales, să mute povara administrativă dinspre beneficiari către Agenţie", se arată în comunicatul instituției.

×
Subiecte în articol: pndr 2020 cazier fiscal anaf agricultura