x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Înlocuirea voucherelor de vacanţă cu prime în bani va duce la evaziune fiscală. Banii nu vor ajunge în turism

Înlocuirea voucherelor de vacanţă cu prime în bani va duce la evaziune fiscală. Banii nu vor ajunge în turism

08 Iun 2017   •   13:30
Înlocuirea voucherelor de vacanţă cu prime în bani va duce la evaziune fiscală. Banii nu vor ajunge în turism

Înlocuirea voucherelor de vacanţă cu prime în bani va duce la evaziune fiscală, deoarece nimeni nu va putea să verifice 1,2 milioane de deconturi, iar banii nu vor ajunge în turism, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea. 

"Ieri (miercuri n.r) s-a votat Camera Deputaţilor proiectul de Lege a salarizării unitare, care ne aduce din nou dezavantaje. Cel mai important este că de la 1 decembrie 2018 voucherele de vacanţă, aşa cum sunt gândite, răzgândite, şi pentru care ne batem de vreo 3- 4 ani, vor fi înlocuite cu prime în bani. Ele se vor acorda lunar. În proiect scrie că suma de 1.450 lei rămâne aceeaşi. Împărţit la 12 luni, dă cam 120 lei pe lună, bani pe care îi vor primi salariaţii la stat, bugetarii", a spus Alin Burcea. 

Potrivit acestuia, nimeni nu va putea verifica ce vor face oamenii cu banii şi cu siguranţă banii nu vor ajunge în turism. 

Acesta a atras atenţia că voucherele se implementează în prezent la nivelul firmelor private, însă anul trecut rezultatele au fost slabe, dar şi că este posibil ca Ministerul de Finanţe să nu avizeze Ordonanţa, deoarece suma necesară pe această jumătate de an este de 180 milioane euro şi nu a fost prinsă în buget. 

Preşedintele ANAT a mai semnalat că vor apărea şi alte probleme, deoarece, de la 1 decembrie 2018, angajaţii din sectorul privat vor primi "cartoane", iar cei de la stat bani şi vor fi două tipuri de comisioane. 

În urmă cu două zile, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că voucherele de vacanţă şi normele de hrană se vor acorda de la începutul lui 2018 în bani. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat marţi seară că de la 1 decembrie 2018 se vor acorda 475 de lei pe lună, echivalentul a două norme de hrană şi un voucher de vacanţă. 

Deputaţii din Comisia de muncă au dat marţi un raport favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar. În favoarea raportului au votat 15 deputaţi, 4 s-au abţinut şi 2 au votat împotrivă.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: vouchere bani