x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Insolvenţa, o mare problemă a acestui an

Insolvenţa, o mare problemă a acestui an

27 Sep 2010   •   00:00

Cei mai buni specialişti în domeniul insolvenţei se adună pe 30 septembrie la World Trade Center Bucureşti pentru a oferi soluţii firmelor ce au probleme financiare cauzate de recesiunea economică.



Think Creative împreună cu World Trade Center Bucureşti organizează, sub titlul "InSOLVENŢA - Soluţii financiare. Soluţii juridice", un eveniment dedicat companiilor ce au resimţit puternic efectele crizei economice. În cadrul acestui eveniment, managerii companiilor care se confruntă deja cu probleme pot afla care sunt soluţiile optime pentru a-şi proteja afacerea de faliment, dar şi dacă pot cere intrarea în insolvenţă a unui debitor pentru a-şi recupera prejudiciul, în ce măsură medierea, arbitrajul sau concordatul preventiv le asigură protecţie împotriva creditorilor sau care sunt procedurile şi costurile unor astfel de demersuri.

Participanţii vor avea prilejul să afle care sunt soluţiile optime pentru companiile lor de la practicieni de renume în domeniul juridic şi financiar precum: Arin Octav Stănescu - preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), Gheorghe Piperea - vicepreşedinte al UNPIR, Radu Gheţea - preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.

În primul trimestru al acestui an, numărul firmelor intrate în insolvenţă a crescut cu 89% faţă de perioada similara din 2009, urmând să depăşească cel mai probabil 30.000 până la sfârşitul anului, potrivit unui studiu Coface. Deocamdată, însă, peste 20.000 de dosare de insolvenţă se află pe rol, în timp ce companii precum Flanco sau Leonardo au anunţat deja iesirea din insolvenţă prin relansarea afacerilor. Evenimentul se adresează acţionarilor, directorilor sau responsabililor din departamente financiare sau juridice, dar şi patronatului, oferindu-le acestora posibilitatea de a se întâlni cu specialişti reputaţi din domeniul juridic şi financiar, cu reprezentanţi ai unor case de avocatură de renume, pentru a evalua cele mai bune oportunităţi pe care legea le oferă în depăşirea unor perioade dificile din activitatea companiei lor.

Evenimentul are loc în parteneriat cu casa de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu şi Camera Auditorilor Financiari din România, cu sprijinul Editurii Beck. Mai multe informaţii despre eveniment pe www.wtcb.ro/insolventa .

×
Subiecte în articol: economic