x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Instruire în China

Instruire în China

14 Oct 2009   •   00:00

IMM-urile, organizaţiile neguvernamentale şi persoanele fizice autorizate din UE pot aplica pentru un program de instruire în management timp de zece luni în China, finanţat integral de Comisia Europeană.



Comisia şi Guvernul chinez au decis luna trecută prelungirea Programului de schimb şi de formare profesională pentru manageri (METP) dintre UE şi China, lansat în iulie 2006, printr-o nouă rundă - a cincea. Cei interesaţi să-şi transforme angajaţii în experţi calificaţi pentru a opera pe piaţa chineză pot aplica până la 7 ianuarie 2010. "Şcolirea" va începe în mai 2010. Managerii selectaţi vor beneficia timp de şapte luni de programe de instruire lingvistică în domeniul comercial chinez şi de instruire interculturală, de seminarii practice şi de vizite la sediile companiilor, în oraşele şi la unităţile administrative chineze. Suplimentar, participanţii vor urma un stagiu de pregătire de trei luni într-o companie chineză. CE va acoperi costul instruirii şi va pune la dispoziţia participanţilor o alocaţie de întreţinere lunară în valoare de 1.000 de euro.

La absolvire se vor acorda diplome oficiale. Lansat în iulie 2006 sub forma unui program interguvernamental, METP a finanţat instruirea a circa 400 de manageri europeni şi chinezi. Mai multe detalii despre METP şi modalităţile de înscriere găsiţi pe www.metp.net.cn.

×
Subiecte în articol: economic China program instruire