x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie InterAgro a cumparat combinatul chimic Turnu

InterAgro a cumparat combinatul chimic Turnu

30 Aug 2004   •   00:00

Combinatul chimic Turnu Magurele a fost preluat de Grupul de firme InterAgro, condus de cunoscutul om de afaceri Ioan Niculae.

ANDREEA FLORESCU

Cea mai mare unitate industriala din judetul Teleorman se afla in procedura de lichidare voluntara, dupa oprirea instalatiilor tehnologice in ultima parte a anului trecut din cauza datoriilor la bugetul de stat si furnizori. Tranzactia de preluare a pachetului majoritar de actiuni de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-a facut prin intermediul SC "Viromet" Victoria din judetul Brasov, care face parte din Grupul de firme InterAgro. Oferta financiara depusa de Viromet in cadrul licitatiei organizata pentru lichidarea voluntara a activelor combinatului de ingrasaminte chimice Turnu a fost de 174,8 miliarde de lei fiind net superioara ofertei depuse de H&H SA Constanta.

ANGAJARI. Combinatul isi va relua activitatea din cea de-a doua jumatate a lunii septembrie. "Incepand de luni, reprezentantii serviciului personal ai Viromet SA Victoria se vor deplasa la Turnu Magurele pentru a angaja personal in vederea demararii activitatii. Timp de noua zile vor fi angajate, zilnic, un numar de aproximativ 100 de persoane, astfel incat, in final, in combinat vor fi angajate peste 870 de persoane", a declarat Ioan Niculae, patronul Grupului InterAgro.

Gabriel Dimancea, liderul sindicatelor de la Turnu SA, sustine ca prin achizitionarea combinatului de catre Viromet sperantele de revitalizare economica a municipiului de la malul Dunarii cresc considerabil, fiind totodata posibila o reducere insemnata a ratei somajului. Combinatul din Turnu a fost unul dintre importantii fabricanti de ingrasaminte chimice din tara, cu o mare parte a productiei destinate exportului.

AFACERI. In judetul Teleorman, InterAgro exploateaza peste 30.000 de hectare de terenuri agricole, intre unitatile administrate de companie aflandu-se Alcozim Zimnicea, Cerealcom Alexandria, Azal Alexandria, o fabrica de ulei de floarea-soarelui la Rosiori de Vede, o moara de grau cu o capacitate de circa 150 de tone prelucrate in 24 de ore si o alta fabrica de tutun in orasul Zimnicea.

×
Subiecte în articol: economic