x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Interventie - Alimentarea cu energie e prioritara

Interventie - Alimentarea cu energie e prioritara

de Adrian Mihai    |    19 Iul 2005   •   00:00
Interventie - Alimentarea cu energie e prioritara

Inundatiile au produs mari pagube si distrugeri infrastructurii industriale. Refacerea acestora este o prioritate a Ministerului Economiei si Comertului (MEC).
Ioan Codrut Seres, ministrul de resort, a cerut companiilor din subordinea sa care au avut pagube in urma inundatiilor sa urgenteze finalizarea lucrarilor. Electrica a inregistrat vineri avarii in 341 de localitati. Echipele de interventie au asigurat repunerea sub tensiune a 70% dintre localitati.

SITUATIE. Ieri, in teritoriu se inregistrau 104 localitati fara energie electrica in judetele Vrancea (52 de localitati), Bacau (45), Neamt (4), Galati (2) si Braila (o localitate). Pentru localitatile unde interventia Electrica nu este inca posibila, ministrul Codrut Seres a cerut sa fie trimise grupuri electrogene pentru a fi reluata alimentarea cu energie electrica.
Alimentarea cu gaze este si ea prioritara. "Echipele Transgaz sunt pe teren, au adus conducta in punctul de la Putna Seaca si estimam ca in cursul zilei de miercuri oamenii din Focsani vor avea gaze naturale la aragaz", a declarat ministrul Codrut Seres dupa vizita facuta duminica in judetul Vrancea.
In cursul zilei de vineri, societatea Distrigaz Nord va efectua probele pentru noua conducta de alimentare cu gaze naturale a orasului Targu Ocna. Societatea Conpet realizeaza in aceste zile lucrari pentru construirea unui fir de rezerva a conductei avariate in punctul Putna Seaca, astfel incat in trei-patru zile sa fie reluata pomparea de titei catre Rafinaria din Onesti.

×
Subiecte în articol: economic