x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investigatie - Racoritoarele, in atentia Concurentei

Investigatie - Racoritoarele, in atentia Concurentei

28 Oct 2004   •   00:00

Consiliul Concurentei va analiza piata apelor minerale si a bauturilor racoritoare din Bucuresti si judetul Ilfov, pentru a identifica eventualele practici anticoncurentiale, tendinte de concentrari economice si restrictii la accesul pe piata.

CATALIN BUDESCU

Reprezentantii organismului au inceput deja actiunea de culegere de date si informatii de la producatorii si importatorii cu sediul social in Bucuresti si Ilfov, se arata intr-un comunicat de presa. Inspectorii de concurenta au solicitat informatii despre anul 2003 si primul semestru al acestui an. Datele incluse in studiu se refera la categoriile de produse fabricate sau importate, cum ar fi ape minerale, sucuri carbonatate si necarbonatate, bauturi energizante si nectaruri din fructe, marcile sub care sunt comercializate, precum si modul de realizare a distributiei si natura raporturilor comerciale intre producatori si importatori pe de o parte si distribuitori de cealalta parte.

ANALIZA GENERALA. De asemenea, in acest raport de piata, Consiliul Concurentei va include si informatii despre volumul vanzarilor pe categorii de produse, preturile practicate si evolutia acestora, cota de piata detinuta de firme pe piata romaneasca a apelor minerale si bauturilor racoritoare. La aceste informatii se va adauga si o analiza a factorilor care influenteaza intrarile pe aceste piete ale companiilor.

×
Subiecte în articol: economic