x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investiția în perimetrul offshore de gaze naturale de la Marea Neagră se amână din nou

Investiția în perimetrul offshore de gaze naturale de la Marea Neagră se amână din nou

14 Mar 2020   •   23:30
Investiția în perimetrul offshore de gaze naturale de la Marea Neagră se amână din nou
Sursa foto: nielubieklonu/Getty Images/iStockphoto

Grupul austriac OMV, care controlează Petrom, a decis să amâne din nou decizia finală de investiţie pentru perimetrul offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, a anunţat Rainer Seele, şeful companiei.

OMV va lua o decizie cel mai devreme la începutul anului 2021, a anunţat Rainer Seele.

Perimetrul Neptun Deep din Marea Nea­­gră, cel mai mare proiect energetic off­­shore local, explorat de Petrom ală­tu­­ri de americanii de la ExxonMobil – un proiect în care s-au investit deja 1,5 mld. dolari – era în impas încă de la începutul anului, când austriecii aşteptau să vadă cursul modificărilor fiscal-legislative.

Americanii de la ExxonMobil vor să iasă din proiect, iar OMV a dat de înţeles până acum că ar vrea să achiziţioneze cel puţin o parte din participaţia americanilor.

Grupul austriac este unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa locală, iar OMV Petrom şi OMV Petrom Marketing ocupă locurile 2 şi 3 în topul celor mai mari companii din România, cu afaceri cumulate de peste 35 miliarde lei.

Săptămâna aceasta, OMV a decis să vândă reţeaua sa de 270 de benzinării din Germania pentru a finanţa majorarea participaţiei din producătorul de mase plastice Borealis, de la 36% la 75%.

Mediafax

×