x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investitie - Ford deschide birou de martketing in Romania

Investitie - Ford deschide birou de martketing in Romania

01 Aug 2008   •   00:00

Ford Europa va infiinta in Romania o Companie Nationala de Vinzari (CNV), de la 1 august 2010, care va prelua, de la actualul importator, Romcar, activitatile de marketing, vinzari si service pentru vehiculele Ford. "Infiintarea CNV in Romania reprezinta urmatorul pas logic pentru compania Ford, ca urmare a unei cresteri constante a vinzarilor la vehiculele Ford din ultimii ani si a achizitionarii fabricii de automobile de la Craiova", se arata intr-un comunicat al Ford. Ford Motor Company si Romcar vor pregati pina atunci un plan detaliat de tranzitie pentru a asigura o trecere cit mai fireasca a clientilor catre CNV.



Ford Europa va înfiinţa în România o Companie Naţională de Vînzări (CNV), de la 1 august 2010, care va prelua, de la actualul importator, Romcar, activităţile de marketing, vînzări şi service pentru vehiculele Ford. "Înfiinţarea CNV în România reprezintă următorul pas logic pentru compania Ford, ca urmare a unei creşteri constante a vînzărilor la vehiculele Ford din ultimii ani şi a achiziţionării fabricii de automobile de la Craiova", se arată într-un comunicat al Ford. Ford Motor Company şi Romcar vor pregăti pînă atunci un plan detaliat de tranziţie pentru a asigura o trecere cît mai firească a clienţilor către CNV.

VÎNZǍRI.Romcar va continua să fie importator autorizat de vehicule şi componente Ford pînă la 31 iulie 2010. După această dată, toţi dealerii autorizaţi ai companiei Ford din România vor încheia un nou contract cu Ford Motor Company."Avînd în vedere creşterea cu 38 % a vînzărilor vehiculelor Ford în prima jumătate a anului 2008 şi faptul că anul viitor va începe producţia de vehicule la noua noastră fabrică de la Craiova, ne aflăm într-o perioadă deosebit de interesantă pentru Ford în Romînia. (...) Ca importator autorizat Ford, în ultimii 16 ani, Romcar a deservit foarte bine dealerii şi clienţii Ford şi va continua să facă acest lucru timp de încă doi ani. Cu toate acestea, planurile noastre de a dezvolta marca Ford în România şi de a veni în întîmpinarea aşteptărilor din ce în ce mai mari ale clienţilor noştri romîni vor fi cel mai bine realizate prin Compania Naţională de Vînzări Ford începînd cu luna august 2010", a declarat Peter Fleet, directorul departamentului european de vînzări al Ford Europa,
        

PIAŢĂ.Romcar SRL asigură, prin 130 de specialişti, importul exclusiv al mărcii Ford în România de 16 ani. Conform ultimelor cifre de piaţă, după prima jumătate a acestui an Ford ocupă locul al treilea în topul celor mai bine vîndute mărci de import, înregistrand în primul semestru o creştere a vînzărilor de 38% faţă de perioada similară a anului trecut, la peste 12.000 de unităţi. Ford Europa are sediul în Koln, Germania şi în prezent are 21 de companii naţionale de vînzări. Compania Naţională de Vînzări din Romînia va deveni cea de-a 22-a.

×
Subiecte în articol: economic ford