x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investitori strategici

Investitori strategici

14 Mar 2005   •   00:00

Guvernul cauta un nou investitor strategic privind fabrica de automobile de la Craiova, a declarat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu.

"Nu exista nici cea mai mica intentie a CitroIn de a reveni la Craiova. Mi-as dori totusi foarte mult ca dupa succesul Dacia - Renault sa putem sa asiguram o privatizare de lunga durata si pentru fabrica de la Craiova. Daewoo a inregistrat o serie de necazuri pe plan international, iar in structura actionariatului si-a facut aparitia concernul General Motors. Fabrica de la Craiova nu a fost inclusa insa in noile planuri. Sunt o serie de probleme cu creditorii fabricii si nu pot sa nu subliniez faptul ca partea coreeana a ramas in urma cu angajamentele asumate la semnarea contractului de privatizare", a spus premierul.

ELECTROPUTERE. Tot "investitorii strategici" ar fi si solutia de salvare a Electroputere Craiova, in viziunea prim-ministrului. Cele sase incercari ale autoritatilor de a privatiza colosul craiovean au esuat. Presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea, a anuntat respingerea ofertelor depuse in cadrul celui de-al saselea proces de privatizare. "Vom depune toate eforturile pentru a face privatizarea cu investitori strategici, nu cu asa-zisi oameni de afaceri care sunt taietori de fier vechi. Cautam un investitor de talie, de referinta, care sa poata pastra locurile de munca, nu SRL-uri care sa vanda fabrica la fier vechi, asa cum s-a intamplat in alte cazuri, in ultimii ani. Fabrica are datorii mari si continua sa acumuleze. Electroputere Craiova se afla pe lista societatilor monitorizate de FMI. Asta nu inseamna insa ca trebuie s-o privatizam in orice conditii si sa ne spalam pe maini", a declarat premierul. Presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea, a spus ca vor fi demarate procedurile pentru o noua incercare de privatizare. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: economic