x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ioana Sfîrâială: Templeton va administra FP în mod ilegal, ignorând o decizie a instanţei

Ioana Sfîrâială: Templeton va administra FP în mod ilegal, ignorând o decizie a instanţei

de Daniel Ionaşcu    |    10 Oct 2012   •   18:25

Decizia Curţii de Apel de a constata nulitatea numirii Franklin Templeton era previzibilă pentru că "aşa e legea", însă aceasta va continua să administreze Fondul Proprietatea în mod ilegal, ignorând o decizie a instanţei, a declarat pentru Jurnalul Naţional avocata Ioana Sfîrâială.

"Era previzibil rezultatul, aşa este legea. Actul fiind nul prin constatare judecătoreasc el nu poate fi confirmat din nou de către adunarea generală a acţionarilor. Trebuie o nouă hotărâre votată privind un nou act constitutiv, în condiţiile din 2010, când statul deţinea pachetul majoritar de vot", a spus Sfîrâială.

Ea a mai menţionat că şi celelalte hotărâri la care face referire Franklin Templeton, respectiv cele din 29 noiembrie 2010, 23 noiembrie 2011 şi 25 aprilie 2012 au fost contestate în instanţă. "Singurul motiv pentru care acestea nu s-au judecat este acela că se aştepta verdictul Curţii. Ei se referă acum la o hotărâre care nu e publicată în Monitorul Oficial", a completat ea.
Avocatul mai afirmă că "administratorul nu a fost numit decât o singură dată" şi că a făcut sesizări către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În aprilie 2011 Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea şi vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets, a fost ales în consiliul Bursei de Valori Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Frank Templeton Fondul Proprietatea