x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie "Jandarmii" de leasing

"Jandarmii" de leasing

21 Noi 2004   •   00:00

O afacere estimata in acest an la 1,8 miliarde euro a atras ochii autoritatilor. Proiectul de ordonanta de urgenta care modifica si completeaza OG 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing aduce si o surpriza. Pe langa propunerile venite din partea mediului de afaceri, proiectul prevede crearea unei autoritati de reglementare.

ADRIAN MIHAI

URCARE IN TOP. Masinile agricole au inceput sa atraga
NECESITATE. Proiectul a primit deja avizul Ministerului Finantelor Publice si urmeaza sa fie trimis spre dezbatere Guvernului. Autoritatea de reglementare a pietei leasingului din Romania va fi infiintata in termen de un an de la intrarea in vigoare a actului normativ. Organizarea si functionarea institutiei vor fi stabilite printr-o hotarare de Guvern. "Prevederea privind crearea unei autoritati de reglementare nu era cuprinsa in proiectul initiat de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR)", a declarat secretarul general al ASLR, Cristian Mateescu. Potrivit expunerii de motive, crearea unei autoritati de reglementare este necesara pentru organizarea pietei de leasing, in conditiile unei tendinte evidente de dezvoltare si a potentialului estimat la circa patru-cinci miliarde euro.

PIATA LIBERA. "Intr-un fel poate sa ajute. Conteaza cat de mult se va implica aceasta. Piata trebuie sa lucreze liber. Autoritatea de reglementare ar trebui sa vina sa sprijine dezvoltarea domeniului. Sper sa nu se ajunga la birocratizare care sa infraneze afacerile", considera Cornel Coca Constantinescu, presedintele Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania.

×
Subiecte în articol: economic