x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Japonia detine in Oceanul Pacific o adevarata comoara!

Japonia detine in Oceanul Pacific o adevarata comoara!

12 Apr 2018   •   07:42
Japonia detine in Oceanul Pacific o adevarata comoara!

Oamenii de ştiinţă japonezi au analizat depozitele masive de pământuri rare (sau minerale critice) din Oceanul Pacific, estimand că respectivele rezerve ar putea satisface timp de câteva sute de ani cererea globală pentru aceste materii prime.

 

Descoperite in 2013 în zona economică exclusivă a Japoniei, aceste rezerve ar putea conţine peste 16 milioane tone de minerale critice, folosite la fabricarea unor produse de înaltă tehnologie (eoliene, telefoane inteligente, vehicule electrice şi altele). 

Zăcămintele se intind pe aproximativ 2.500 de kilometri pătraţi, intr-o zona situată nu departe de insula Minami-Tori-shima (Marcus Island), la circa 2.000 km sud-est de Tokyo. Membrii echipei formată din cercetători de la mai multe universităţi, companii şi instituţii guvernamentale au analizat eşantioane de sol prelevate de la peste 5.000 de metri adâncime şi a extrapolat cantitatea de minerale exploatabile.

Potrivit estimărilor, cantitatea de disprosiu, un element utilizat spre exemplu în producţia de magneţi permanenţi, ar acoperi timp de 730 de ani consumul la nivel mondial, în timp ce rezervele de ytriu, folosit la fabricarea laserelor, ar răspunde nevoilor industriei mondiale o perioadă de 780 de ani, scrie Scientific Reports

De asemenea, au fost identificate cantităţi importante de europiu şi terbiu. Zona de cercetare "are potenţialul de a furniza lumii aceste metale pe o bază aproape infinită", insistă autorii studiului. AGERPRES

×