x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jose Manual Barroso: Prăbuşirea Zonei Euro "va trimite întregul continent în recesiune"

Jose Manual Barroso: Prăbuşirea Zonei Euro "va trimite întregul continent în recesiune"

11 Noi 2011   •   10:36
Jose Manual Barroso: Prăbuşirea Zonei Euro "va trimite întregul continent în recesiune"

Prabusirea zonei euro va genera o prabusire care va sterge jumatate din valoarea economiei europene, trimitand intregul continent intr-o recesiune comparabila cu Marea Criza din anii ’30, a avertizat presedintele Comisiei Europene, Jose Manual Barroso, potrivit The Telegraph.

Barroso a dat acest avertisment in contextul in care Franta a inceput demersurile diplomatice pentru redefinirea zonei euro, existand posibilitatea reducerii numarului de state ce fac parte din aceasta zona.

In prezent, 17 din totalul de 27 de state membre ale UE apartin zonei euro si, potrivit planului diplomatiei franceze, acest numar limitat urmeza sa fie redus prin excluderea unor tari membre.

In cadrul unui discurs sustinut la Berlin, presedintele CE a avertizat ca o asemenea ruptura ar duce la pierderea a un milion de locuri de munca in Germania.

"Populismul si uneori chiar si nationalismul isi ridica fruntea deasupra continentului nostru. Acest lucru inseamna ignorarea realitatilor globale, precum si a istoriei noastre commune, care ne invata ca acest continent este pur si simplu prea mic si prea interdependednt pentru ca noi sa fim despartiti, sa ne intoarcem spatele unii altora", a mai spus Barroso.

×