x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lansare - Avem carduri destepte

Lansare - Avem carduri destepte

de Adrian Mihai    |    08 Noi 2005   •   00:00
Lansare - Avem carduri destepte

Ieri a fost emis primul card cu cip din Romania care permite realizarea de cumparaturi chiar si atunci cand retelele informatice ale bancilor sunt blocate.

Ieri a fost emis primul card cu cip din Romania, sub sigla Visa de catre ProCredit Bank. Cardul cu cip este unul de debit in lei care ofera si facilitatea de descoperit de cont. El este acceptat in intreaga retea, adica la peste 20.000 de locatii din Romania, deoarece pastreaza si tehnologia existenta, cea cu banda magnetica.

AVANTAJE. Principalul atu al cardului este siguranta in utilizare. Un alt avantaj major este acela ca tehnologia permite stocarea de informatii, astfel incat este posibila realizarea tranzactiilor fara a lua contact cu banca emitenta, pentru autorizarea platii. Cardurile cu cip ofera posibilitatea de a include programe de fidelitate, cupoane de reduceri, bilete, polite de asigurare. Aceste aplicatii vor fi lansate dupa ce se va face educarea publicului, au aratat reprezentantii bancii.

In aprilie, prima care a implementat acceptarea cardului cu cip a fost cea mai mare banca din Romania, Banca Comerciala din Romania. "Si alte banci vor urma acest exemplu, astfel incat, in decurs de cativa ani, tehnologia cipului va fi un element obisnuit pentru Visa in Romania", a anuntat Catalin Cretiu, regional manager pentru Romania si Bulgaria al Visa International CEMEA. Pana la jumatatea anului viitor, numarul cardurilor cu cip va fi de 100.000 de bucati, a estimat el. (Adrian Mihai)

×
Subiecte în articol: economic