x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Laptop cu 1 euro pe zi

Laptop cu 1 euro pe zi

16 Oct 2004   •   00:00

Incepand cu anul universitar 2004, orice student francez va putea obtine un laptop la pretul de un euro pe zi, timp de trei ani!

MARINA CONSTANTINOIU

Inclusiv un CD de instalare pentru Microsoft Office si o licenta de utilizare "Student" in ofertele Dell, HP-Compaq, Packard Bell-Nec si Apple. In pachet mai este propus si un CD demo pentru Microsoft OneNote, cu o durata de utilizare de 120 de zile. In cadrul planului "Laptopul WiFi Student", Ministerul Educatiei Nationale, Invatamantului Superior si al Cercetarii a facut apel la compania Microsoft sa se asocieze principalilor producatori de tehnologie informatica, pentru a putea oferi aparatura si soft, in conditii avantajoase.

RENUNTATI LA CAFEA! Sloganul campaniei este "Cu pretul unei cafele pe zi!", 1 euro costand o cafea la un automat, in Franta. El a fost ales tocmai pentru a-i atrage pe studenti, mari amatori de cafele in pauze, care-si vor putea procura, astfel, un laptop cu legatura fara fir la Internet.

De fapt, operatiunea consta intr-un imprumut bancar cu dobanda redusa (3,5%), propus de noua banci partenere, care se traduce prin alocarea lunara a cate 30 de euro, pe o perioada de trei ani. Astfel, orice student poate deveni posesorul unui laptop de 1.000 de euro. Sigur, pentru studentii mai instariti, exista si variante mai scumpe, modele de 1.500 si chiar 2.000 de euro, ale caror preturi se vor esalona proportional (45 si 60 de euro pe luna).

OFERTA BOGATA. In total, ei au la dispozitie 29 de modele, propuse de noua fabricanti asociati operatiunii, de la Apple la Dell, trecand pe la Toshiba, Sony, NEC, IBM sau HP. Doar Fujitsu-Siemens a refuzat parteneriatul.

Producatorii sustin ca nu este vorba despre marfa pe stoc si ca au facut un real efort, propunand modele cu configuratii speciale pentru studenti, un fel de serii limitate, cu reduceri de pret de la 25% la 30%. Si ca toate configuratiile propuse vor fi revizuite o data la trei luni, pentru a fi puse la punct cu ultimele noutati. Succesul operatiunii va depinde tocmai de atractivitatea computerelor.
×
Subiecte în articol: economic