x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Laser Valley, orăşelul născut smart

Laser Valley, orăşelul născut smart

de Daniela Ivan    |    11 Mai 2018   •   11:12
Laser Valley, orăşelul născut smart

În jurul lasărului de la Măgurele se va naşte un miniorăşel în care vor lucra 22.000 de specialişti. Zona va deveni un pol de creștere economică și va atrage companii high-tech din diverse industrii, companii multinaționale, companii start-up și companii mici și mijlocii, a anunţat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Edilul Daniel Florea a spus că primăria se va implica în acest proiect, numit Laser Valley, pentru că cei 22.000 de specialiști vor avea nevoie de locuințe, de zone de recreere, de locuri unde să ia masa, de magazine etc. “Vrem să facem un miniorăşel, avem aici 400 de hectare de teren liber unde ne putem  dezvolta exact pe principiul Sillicon Valley”, a declarat Florea la conferinţa „Focus Bucureşti: dezvoltare urbană, economie, mobilitate”, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB).

O altă oportunitate de afaceri pentru firme este legată de construcţia unei șosele cu 4 benzi, de la Răzoare la Progresu, care va prelua o parte din traficul din zona centrală a Capitalei. Primăria Sectorului 5 a solicitat CFR SA să-i transfere 7,5 kilometri de șină dezafectată, pentru a construi această şosea. Preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu, a invitat toate primăriile şi instituţiile publice să-şi prezinte proiectele în faţa mediului de afaceri bucureştean în interesul ambelor părţi.

 

×
Subiecte în articol: Laser Valley