x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Legea laptelui vine cu amenzi pentru comercianţi

Legea laptelui vine cu amenzi pentru comercianţi

04 Ian 2019   •   10:55
Legea laptelui vine cu amenzi pentru comercianţi

Un proiect de lege propus de Ministerul Agriculturii îşi propune să informeze corect consumatorii în privinţa conformităţii produselor alimentare ce au în compoziţie produse lactate.

"Anul trecut ne-am pus următoarea întrebare: Cum se explică faptul că producătorii de lapte din România întâmpină dificultăţi în valorificarea acestui produs prin faptul că se dă un preţ mic, deşi atunci când piaţa nu este asigurată ar trebui să răspundă pozitiv pe cerere şi ofertă?" – a spus joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, într-o conferinţă de presă.

Proiectul de lege sancţionează cu amenzi de la 5.000 lei la 10.000 lei fabricarea produselor lactate cu adaos de grăsimi hidrogenate în unităţi unde se procesează lapte şi sunt fabricate produse lactate. De asemenea, comercializarea produselor lactate cu adaos de grăsimi hidrogenate, fără atenţionarea explicită a cumpărătorului, legat de conţinut, şi într-un spaţiu care nu e bine delimitat, se pedepseşte cu amenzi de la 500 lei la 2.500 lei.

×