x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran va fi adoptată în vară

Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran va fi adoptată în vară

05 Feb 2018   •   11:37
Legea privind înfiinţarea Fondului Suveran va fi adoptată în vară

Proiectul de Lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii ar putea fi adoptat de Parlament în lunile mai - iunie, a declarat, luni, vicepremierul Viorel Ştefan, într-o conferinţă organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu prilejul aniversării unui deceniu de la listarea Transgaz pe piaţa principală a BVB.

 

"Proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este în dezbatere parlamentară la Senat. În măsura în care va parcurge cele două Camere, va fi promulgată, va intra în funcţiune legea. În mai-iunie eu estimez că legea va fi adoptată", a spus Ştefan, precizand ca, în acest moment nu se are în vedere preluarea deţinerii la Transgaz.

"Aşa cum arată proiectul acum, nu are în vedere preluarea deţinerii la Transgaz, sub rezerva că se poate face orice modificare", a adaugat vicepremierul.

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va avea aproape 90 de companii în portofoliu, deşi în proiectul iniţial era vorba despre 27, reiese din declaraţiile lui Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), din luna noiembrie 2017. Tot atunci, el spunea ca FSDI "va avea o perioadă de graţie, în care se va aşeza, de 18 luni".

"E nevoie de o perioadă de timp în care să aşezi bine, să-i vezi nevoia investiţională, unde ai nevoie de IPO-uri, deci un proces mult mai complex. El figurează ca un sistem osmotic. E nevoie undeva să intervin? Merg şi cumpăr pachete de acţiuni ca să rentabilizez o companie. Unde merge bine şi valoarea creşte foarte mult, atunci mă duc şi vând, încasez o sumă mare de bani ca să pot pe urmă să o investesc, de la sistemul sanitar, în spitale, în parteneriat public-privat sau în companii care au nevoie de bani, retehnologizare'', a spus Ursache. AGERPRES

×