x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Leul va ramane depreciat si in 2013. Vezi estimarile analistilor

Leul va ramane depreciat si in 2013. Vezi estimarile analistilor

de IncomeMagazine    |    26 Dec 2012   •   07:17
Leul va ramane depreciat si in 2013. Vezi estimarile analistilor

Cel putin in acest moment, estimarile analistilor privind nivelul cursului leu-euro la finalul acestui an indica o cotatie medie de 4,5 lei/euro, ceea ce arata ca, in urmatoarele luni, moneda nationala ar trebui sa ramana stabila comparativ cu paritatea la care este tranzactionata in acest moment.

Proiectia Raiffeisen Bank pentru cursul valutar este, in 2013, de 4,65 lei/euro pentru finalul trimestrului I, de 4,60 lei/euro pentru sfarsitul lunii iunie, de 4,55 lei/euro pentru septembrie, si de 4,50 leu/euro la finalul anului.

„Credem ca dinamica cursului de schimb cantareste din ce in ce mai mult in evaluarile bancii centrale. Pentru moment, un control strict asupra lichiditatii de pe piata monetara pare sa fie suficient pentru a face fata atat deteriorarii asteptarilor inflationiste, cat si presiunilor existente asupra cursului de schimb. In scenariul nostru de baza anticipam ca banca centrala va mentine neschimbata dobanda de politica monetara de-a lungul 2013”, arata analistii Raiffeisen Zentral Bank, banca mama a Raiffeisen Bank Romania.  

Citeste AICI si alte estimari ale analistilor.

×
Subiecte în articol: estimare curs curs valutar