x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţie de criză la Lehman

Licitaţie de criză la Lehman

de Florina Zainescu    |    12 Oct 2009   •   00:00



O colecţie de artă a falimentarului grup financiar american Lehman Brothers va fi scoasă la licitaţie la 1 noiembrie, pentru acoperirea unei părţi a datoriei de 250 de miliarde de dolari pe care banca o are către diverşi creditori.

Lichidatorii activelor Lehman speră să câştige fonduri de 760.800 de dolari în ur­ma licitaţiei care va cuprinde 283 de opere de artă. Cea mai importantă piesă a colecţiei este "I love liberty", un desen din 1982 al artistului Roy Lichtenstein, înfăţi­şând Statuia Libertăţii şi evaluat la 25.000 de dolari.

Printre lucrările scoase la licitaţie se mai numără un desen al lui Michael Mazur, evaluat la 500 de dolari, şi o fotografie alb-negru de Joel Greenberg - "Podul Brooklyn, noaptea", care ar putea aduce 300-500 de dolari, potrivit Bloom­berg. Colecţia conţine în principal lucrări ale artiştilor americani, realizate înce­pând cu 1930.

Unele creaţii sunt datate 2008, ceea ce sugerează că angajaţii Lehman care se ocupau de investiţiile în artă au cumpărat lucrări chiar înainte de marele faliment din septembrie anul trecut. Lucrările scoase la licitaţie pot fi văzute pe site-ul Casei de licitaţii Freeman's.

×
Subiecte în articol: companii