x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitatii de 26 milioane $

Licitatii de 26 milioane $

14 Mar 2005   •   00:00

Saptamana trecuta, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), valoarea licitatiilor de achizitii desfasurate de companiile de stat a depasit echivalentul a 26,1 milioane USD, potrivit unui comunicat al BRM.

ADRIAN N. IONESCU

BURSA. Companiile de stat sunt principalul client al BRM
Grosul a fost realizat de contractul prin care Regia Autonoma de Transport Bucuresti a cumparat carburanti si produse petroliere. Printre ceilalti ordonatori s-a numarat CFR Calatori - Regionala Bucuresti, care a achizitionat servicii de paza, obtinand o diferenta de aproximativ 59.000 dolari (44,24%) fata de pretul de pornire.

Cel mai activ terminal BRM din teritoriu a fost cel de la Ploiesti, valoarea celor 4 proceduri de achizitie organizate depasind echivalentul a 190.000 de dolari, diferentele favorabile de pret obtinute in favoarea ordonatorilor atingand aproximativ 52.000 de dolari (21,35% fata de preturile de pornire).

STATUL CLIENT. BRM s-a specializat in desfasurarea licitatiilor la care sunt obligate prin lege companiile si institutiile de stat atunci cand trebuie sa faca achizitii mari. Printre clientii BRM de saptamana trecuta s-au mai numarat TAROM SA, Directia de drumuri si poduri Constanta, CN Autostrazi si Drumuri Nationale. CFR Calatori este unul dintre clientii obisnuiti ai BRM, in saptamana anterioara fiind din nou cea mai activa prin achizitia unor servicii de reparatii vagoane echivaland cu 2,2 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: economic